De zoekers, door Ann H. Gabhart

 
Kentucky: 1861. Charlotte Vance is de enige dochter van een prominente senator. Ze leidt een luxe leventje, heeft trouwplannen en weet precies wat ze wil.
Haar rustige leven wordt ernstig verstoord wanneer haar verloofde aankondigt dat hij zich wil aansluiten bij de Shakers, een religieuze gemeenschap. Hij zet daarmee hun toekomst op het spel, want bij de Shakers zijn liefdesrelaties verboden.
Wanneer haar vader plotseling hertrouwt met een veel jongere vrouw, neemt Charlotte een heftige beslissing: in een poging haar stiefmoeder te ontlopen en haar verloofde terug te winnen, sluit ze zich ook aan bij de Shakers. Dit blijkt een stap met onverwachte gevolgen. In de Shakergemeenschap ervaart Charlotte een rust die ze nooit eerder heeft gekend ... en vindt ze onverwachte liefde.
 
In deze historische roman brengt Ann H. Gabhart - auteur van De buitenstaanders - de bijzondere wereld van de Shakers opnieuw tot leven. Midden in de ravage van de Amerikaanse Burgeroorlog ontspint zich een prachtig verhaal van liefde, vrijheid en vergeving.
Klik hier voor een fragment uit dit boek.
 
De zoekers (The Seeker), door Ann H. Gabhart, Uitgeverij Barnabas, 2011, ISBN 978-90-8520-190-8